Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Maylis Karlsson!

maylis_vit

Välkommen Maylis Karlsson, varför tycker du det är roligt att arbeta med säkerhet?

– Att jobba med säkerhet är för mig den ultimata utmaningen vad gäller en organisations (företag, myndighet – stor som liten)  skydd av viktig information. Information finns  lagrad på alla typer av media, i huvudet på de anställda, den finns fysiskt tillgänglig i skåp och lådor, på jobbet och hemma och på väg däremellan.  Tekniken är långt framme medan jag tror att det finns mycket att åstadkomma vad att bringa god ordning och reda bland den dokumentation som stöder säkerheten,  kartläggning av en organisations risker, planering av klok investering av säkerhet samt ökad medvetenhet hos medarbetarna. Det är framförallt detta som gör att jag fortfarande brinner för säkerheten trots många år i branschen.

Maylis Karlsson är en av Sveriges mest erfarna konsulter inom informationssäkerhet och ledningssystem för informationssäkerhet. Hon har genom åren hjälpt ett stort antal myndigheter och privata företag att framgångsrikt införa Ledningssystem för Informationssäkerhet. Hon har mycket lång erfarenhet av systemutveckling, projektledning, informationssäkerhet och ledningssystemarbete. De senaste 20 åren har hon helt koncentrerat sig på informationssäkerhet.

Maylis Är CISA-certifierad och har deltagit i EU-projekt rörande Security Awareness. Hon har också deltagit i den SIS-arbetsgrupp som utvecklar standarder för informationssäkerhet och ledningssystem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 21, 2014 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: