Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Telecity stärker konkurrenskraft med PCI-certifiering

QSATelecityGroup Scandinavia AB, Sveriges största leverantör av datacenter, är nu PCI-certifierad. Det innebär att deras kunder får en enklare process för att bli godkända av Visa och Mastercard för att hantera kortdata.

– Stora delar av Sveriges banker och finansinstitut använder redan våra lokaler. För oss var det därför självklart att certifiera oss eftersom det är en kvalitetsstämpel samtidigt som det minskar kostnaden betydligt för våra kunder som i sin tur måste certifiera sig, säger Niclas Sandfridsson, VP Nordics på TelecityGroup.

Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) är en säkerhetsstandard framtagen av Visa och MasterCard. Numera hanteras innehållet i standarden av PCI Security Standards Council och omfattar alla verksamheter som innehar kortdata.

– PCI DSS är den mest konkreta standarden när det gäller säkerhetsåtgärder, berättar Victor Langåssve, Knowit Secure, som genomfört revisionen. Till skillnad från t ex ISO 27001 kräver PCI DSS att bolaget har en viss uppsättning säkerhetsåtgärder för att bli godkänd.

TelecityGroup är Europas ledande leverantör av högkvalitativa, operatörsoberoende datacenter. Vi är specialiserade på att designa och bygga säkra och hållbara miljöer med höga tillgänglighetskrav för våra kunders telekom-, internet- och it-infrastruktur. TelecityGroup Scandinavia är störst på den svenska marknaden med majoritetens av Sveriges banker och telekombolag som kunder. Åttio procent av Sveriges internettrafik går igenom våra hallar.

TelecityGroups pressrelease hitter du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 26, 2014 by in PCI-certifierade kunder.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: