Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Cyberforskare går till Knowit Secure

 

roland vitYtterligare en säkerhetsprofil, Roland Heickerö, går till Knowit Secure. Roland är teknologie doktor och docent på Försvarshögskolan i krigsvetenskap med inriktning Cyberförsvar. Han kommer att ansvara för ett närmare samarbete med universitet och högskola för att ytterligare höja kompetensen inom säkerhetsområdet.

– Eftersom Sverige är ett framgångsrikt industriland som är beroende av avancerad forskning och utveckling av teknik och tjänster inom en rad områden, utgör industrispionage och stöld av forskningsresultat en stort och växande problem, säger Roland Heickerö. Det ska bli spännande att kombinera en strategisk konsultroll och min forskarbana inom området..

Knowit Secure är Sveriges snabbast växande konsultbolag inom it- och informationssäkerhet. På två och ett halvt år har bolaget gått från noll till trettio anställda med god lönsamhet.

– Vårt mål är att bli störst i Norden inom området., säger Tomas Rimming, VD Knowit Secure. Rolands bakgrund och kontakter kommer att ytterligare öka möjligheterna att rekrytera rätt kompetens vilken är en nyckelfaktor för vår fortsatta expansion.

– Knowit Secure var ett självklart val, säger Roland Heickerö, dels för att bolaget är en av de mest intressanta bolagen på marknaden, dels för deras förståelse för betydelsen av kombinationen akademisk forskning och strategiskt operativt säkerhetsarbete.

Roland Heickerö, har mångårig chefs- och ledarerfarenhet från IT, telekom, den finansiella sektorn och försvar.  Uppdragen omfattar forskning och utveckling av cybersäkerhet såväl som analyser och utredningar av hotbilder, risk och sårbarheter i samhällsviktig informationsinfrastruktur och ledningssystem. Roland är även en välkänd föredragshållare inom cybersäkerhet i Sverige och internationellt. Han är författare till flera böcker däribland Internets mörka sidor som publicerades 2012.

Kontaktuppgifter:
Tomas Rimming, VD Knowit Secure, tel: 070-558 22 83
Roland Heickerö, Knowit Secure, tel: 070-3849758

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on april 29, 2014 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: