Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Knowit-konsult i en av världens främsta tankesmedjor

Roland Heickerö har blivit publicerad med sin artikel om cyberterrorism i Strategic Analysis. Journalen ges ut av IDSA som är Indiens främsta säkerhetspolitiska forskningsinstitut och rankas som en av Asiens och världens främsta tankesmedjor. Han har även tidigare hållit föredrag på IDSA inom samma område.

roland vit IDSA ger ut journalen Strategic Analysis sex gånger per år.  Forskare och säkerhetspolitiska analytiker från hela världen skriver om olika brännande områden och konflikthärdar som t ex cybersäkerhet och hotbilder. Artiklarna brukar få mycket stor spridning.

Rolands artikel handlar om hur terroristnätverket al-Qaeda agerar på nätet och hur deras förändrade beteende gjort dem till en smart aktör i elektronisk Jihad.

– Vi ser mycket positivt på att våra medarbetare publiceras internationellt, säger Tomas Rimming, vd på Knowit Secure. Det är ett tecken på att våra medarbetare är med på forskningens framkant.

Artikeln heter Cyber Terrorism: Electronic Jihad och publicerades i Strategic Analysis. Volume 38, Issue 4, 2014. Artikeln går att beställa här. 

Roland Heickerö är teknologie doktor och docent på Försvarshögskolan i krigsvetenskap med inriktning Cyberförsvar. Han är även konsult på Knowit Secure och ansvarar för samarbetet med universitet och högskolor för att ytterligare höja kompetensen inom säkerhetsområdet på Knowit Secure.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 18, 2014 by in It- och informationssäkerhet, Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: