Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Seminarium: Morgondagens utbildningsprogram

Välkommen till två intensiva timmar om morgondagens utbildningsprogram inom säkerhet och erfarenheter från införandet av ett sådant program på H&M.

Enligt Enisas rapport Threat Landscape skulle antalet it-incidenter minskas med hälften om användarna tog till sig några grundläggande säkerhetsåtgärder. Därför är har vi morgondagens utbildningsprogram (awareness) som fokus för detta Secure Experience. Vi avslutar med smörgås, öl och fortsätter diskussionen tillsammans.

erik södergren_FotorMorgondagens utbildningsprogram
Talare: Erik Södergren, Knowit Secure

Traditionella utbildningsprogram fungerar inte eftersom de enbart fokuserar på att kommunicera krångliga regler och krav. Erik berättar om hur man med olika metoder kan bygga ett utbildningsprogram som baseras på de risker dagens medarbetare utsätts för. För att ett utbildningsprogram ska ge verklig effekt är det viktigt att varje medarbetare inser dessa risker och hur han/hon genom att ändra sitt beteende bäst bemöter dessa hot. För att kunna se resultatet av det nya programmet är det även viktigt att veta hur man ska mäta detta.

H&M: Erfarenheter från att sjösätta globalt utbildningsprogram
Talare: Roland Brandhild, HM

Det uppstår ett stort antal utmaningar när ett utbildningsprogram ska sjösättas i en global miljö som H&M:s. Roland berättar om sina erfarenheter och hur de t.ex. har tacklat att medarbetarna talar ett stort antal språk, kommer från olika kulturer och har olika roller.

Vi ses i Knowits lokaler den 4 december. Anmäl dig HÄR.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on november 4, 2014 by in Secure Insight.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: