Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Mikael Tanner!

Hur kommer det sig att du börjar hos oss på Knowit?

Tanner

Roland Heickerö, Mikael Tanner, Maylis Karlsson & Peter Modin

– En trevlig förutsättningslös fika utvecklade sig snabbt till en plan, ett förslag och till slut ett konkret erbjudande om anställning. Efter en rätt lång period i statlig tjänst framstod det som spännande att få ta med sig erfarenheter från bl.a. rådgivning och tillsyn hos myndigheter. Jag ser fram emot att även kunna omsätta dem i lösningar och förslag till förbättringar och inte behöva stanna vid att identifiera brister i organisationer. Utöver det så var vetskapen om den kvalitetsstämpel som Knowit har skaffat sig i branschen en tungt vägande faktor, det kändes helt enkelt som en spännande och utvecklande arbetsgivare med många intressanta kunder och uppdrag.

Vad tar du med dig hit?
– En rätt bred palett av erfarenheter från både privat och statlig sektor. I den ingår bl.a. due diligence-arbete, säkerhetsskyddsverksamhet, underrättelse- och utredningsarbete, juridiska färdigheter samt grundläggande förståelse för och intresse av såväl teknik som verksamhet. Intresset för människan har på ett eller annat sätt alltid stått i centrum för det jag tagit mig för. Den utgångspunkten tror jag är en viktig faktor för att nå framgång oavsett vilka förändringar och förbättringar man avser att genomföra. Det perspektivet tänker jag försöka hålla fast vid även fortsättningsvis, jag tror att det kommer att fungera rätt bra med Knowit’s unika koncept.

Mikael har en unik kombination av djup juridisk kompetens inom säkerhetsområdet och bred teknikbakgrund. Han kommer senast från Säkerhetspolisen där han arbetat med inhämtning, bearbetning och analys av underrättelseinformation som legat till grund för operativa åtgärder. Utöver detta har Mikael arbetat som informationssäkerhetsexpert med rådgivning och tillsyn enligt Säkerhetsskyddslagen hos ett flertal myndigheter som t ex Migrationsverket och Smittskyddsinstitutet. Han har även uppdaterat Säkerhetspolisens samtliga interna bestämmelser och förordningar.

Mikael är är sedan 2005 återkommande föreläsare på specialkursen ”Förundersökning” vid juristlinjen, Stockholms Universitet, i ämnet ”Utredningssvårigheter vid IT-relaterad brottslighet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 5, 2015 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: