Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Knowit anställer Sveriges mest kända säkerhetsprofil

Knowit har anställt Per Hellqvist som rekryteringsansvarig i specialistbolaget Knowit Secure. Per får ansvar för att ytterligare öka takten i rekryteringen av Sveriges intressantaste säkerhetshetskonsulter till Nordens snabbast växande konsultbolag inom it- och informationssäkerhet.

Per HellqvistPer Hellqvist kommer senast från en roll som säkerhetsspecialist på Symantec där han var talesperson och rådgivare inom säkerhetsområdet. Han är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare och flitigt anlitad i radio, tv och press. Per har nominerats och tilldelats ett antal utmärkelser som t ex Årets säkerhetsprofil, Begriplighetspriset och Årets talesperson.

– Vi är mycket glada att Per Hellqvist valde att börja hos oss. Det här är en strategisk viktig satsning för oss. Med hans kontaktnät och kompetens kommer han medverka till att Knowit Secure blir Nordens största konsultbolag inom it- och informationssäkerhet, säger Tomas Rimming, vd Knowit Secure AB.

Per Hellqvist ska förutom att ansvara för rekrytering också arbeta som managementkonsult med inriktning på rådgivning till företagsledning samt fortsätta att hålla inspirerande föredrag och driva projekt för att höja säkerhetsmedvetandet hos Knowits kunder.

– Det här känns helt fantastiskt! Det känns stort att bli en del av detta team och att tillsammans få fortsätta förverkliga min dröm – att hjälpa andra bli säkrare. Jag ser verkligen fram emot att få hitta och välkomna fler av Sveriges absolut vassaste IT-säkerhetsproffs till teamet med Sveriges bästa säkerhetskonsulter! Det är bara att höra av sig så sätter jag på kaffet, säger Per Hellqvist.

Knowit har många av Sveriges mest spännande säkerhetskunder, allt från blåljusmyndigheter till banker och mindre kommunikationsbolag. Konsulterna arbetar med hela spannet av säkerhetsfrågor, från strategiska ledningsfrågor till djup teknik inom till exempel it-forensiska utredningar och säkerhetsanalyser av mobila plattformar.

Knowit AB (publ) är ett konsultbolag som utvecklar sina kunders affärer och verksamhet genom att skapa kreativa lösningar inom IT, Digital & Design och Management. Med entreprenörsdrivna enheter verksamma på kundens lokala marknader erbjuder vi stor förståelse för både verksamhet och behov. Vår kultur präglas av öppenhet, entreprenörskap, hög kompetens och en vilja att ständigt utvecklas. Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 1850 medarbetare representerade på 17 orter i Sverige och på fem i Norge samt en vardera i Danmark, Estland, Finland, och Tyskland. Knowit AB (publ) är noterat på den Nordiska Börsen i Stockholm. För mer information om Knowit, besök gärna knowitgroup.com.

För mer information, kontakta
Patrik Syrén, kommunikationsdirektör, Knowit AB, 08 700 66 00 eller 0730 74 66 30
eller
Per Hellqvist, Knowit Secure AB, 070-6073410, per.hellqvist@knowit.se
eller
Tomas Rimming, bolagschef, Knowit Secure AB, 070-558 22 83

Informationen är sådan som Knowit ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande kl.09.30 den 19 maj 2015.

 

3 comments on “Knowit anställer Sveriges mest kända säkerhetsprofil

 1. jensadotcom
  maj 19, 2015

  Grattis Pelle! Detta blir bra, perfekt och som skuret för dig!

 2. oddvarhalandmoe
  maj 19, 2015

  Reblogga detta på Knowit Secure.

 3. Pingback: Nyttårsforsett | Knowit Secure

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on maj 19, 2015 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: