Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Patrick på Stockholms universitet

Patrick Wolle, säkerhetskonsult på Knowit, blev nyligen inbjuden att besöka Stockholms universitet för att hålla ett föredrag om säkerhet för studenterna på det nystartade masterprogrammet inom informationssäkerhet.IMG_6593

Föredraget berörde allt från generell IT- och informationssäkerhet för att så småningom övergå till en berättelse om egna erfarenheter som yrkesansvarig säkerhetskonsult på Knowit Secure.
– Att hamna i ett mindre företag som ingår i en stor koncern är en speciell första arbetsplats, berättade Patrick Wolle. Samtidigt som du får möjligheten att fantisera fram och forma din egna individuella målsättning och utvecklingskurva så har du en trygg och stadig grundstruktur att luta dig tillbaka på. I din närhet finns det hela tiden människor med olika kompetenser, bakgrunder och en mängd olika identiteter, vilket gör det lätt att omedvetet utvecklas inom roliga områden som du inte tidigare trott att du skulle få röra vid.

Syftet med presentationen var att underlätta för studenterna genom att ge vägledning och råd om hur det är att som nyexaminerad komma ut på arbetsmarknaden. Vilka vägar som finns att välja på, hur en dag på jobbet kan se ut, och att få dem att förstå hur skön den där känslan är när man debiterar sina första konsulttimmar.

Programmet tar hjärtligt emot fler föreläsare/talare. Läs mer om programmet här

Innan Patrick Wolle började på Knowit Secure, gjorde han sin praktik och uppsats där. Den handlade om att räkna på risken i molntjänster och går att läsa Här. Bolaget kommer att ta emot en praktikant/uppsatskrivare under våren 2016 i ämnet säkerhet och förändringsledning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 23, 2015 by in Övrigt.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: