Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Knowit anställer Säpoexpert i ny satsning

Knowit anställer Maria Mörk som ansvarig för Knowits satsning på det växande området säkerhetsskydd, dvs skydd mot spioneri, sabotage och terrorism. Maria har arbetat som informationssäkerhetschef på Säkerhetspolisen under tio år.

I och med att den nya Säkerhetsskyddslagen kommer säkerhetsområdet utökas från att hantera hemliga uppgifter och skyddsobjekt till att skydda verksamhet av betydelse för Sveriges säkerhet. Exempel på det är IT-system som är av central betydelse för ett väl fungerande samhälle. Lagen planeras träda i kraft under 2017.

– Flera av Knowit kunder har redan börjat förbereda sig inför den nya lagen. Därför är vi extra glada över att Maria Mörk börjar hos oss då hon har arbetat i den myndighet som har mest operativ hantering av den här typen av uppgifter, säger Peter Lindstedt, VD Knowit Secure.

Maria Mörk har 25 år erfarenhet av säkerhetsarbete inom Säkerhetspolisen i en rad olika roller, bland annat informationssäkerhetschef, IT-säkerhetsansvarig och tf säkerhetsskyddschef. Hon har även arbetat internationellt på Europol som informationssäkerhetsexpert.

– Jag valde Knowit för att det är ett av det mest kunskapsintensiva bolagen på marknaden. Det ska bli väldigt roligt att dela mig av mina erfarenheter men också lära mig av andra, säger Maria Mörk.

Knowit har många av Sveriges mest spännande säkerhetskunder, allt från blåljusmyndigheter till banker och mindre kommunikationsbolag. Konsulterna arbetar med hela spannet av säkerhetsfrågor, från strategiska ledningsfrågor till djup teknik inom till exempel it-forensiska utredningar och säkerhetsanalyser av mobila plattformar.

Knowit AB (publ) är ett konsultbolag som, inom den allt snabbare digitaliseringen, skapar unika kundvärden genom att erbjuda gränsöverskridande leveranser från tre affärsområden, Solutions, Experience och Insight. Det är förmågan att kombinera kompetenser inom it, design och kommunikation samt managementkonsulting som skiljer ut oss från andra konsultbolag. Vår kultur präglas av öppenhet, förståelse för kundens affär, hög specialistkompetens och en vilja att ständigt utvecklas. Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 1850 medarbetare representerade på 17 orter i Sverige och på fem i Norge samt en vardera i Danmark, Estland, Finland, och Tyskland. Knowit AB (publ) är noterat på den Nordiska Börsen i Stockholm. För mer information om Knowit, besök gärna knowitgroup.com.  

För mer information, kontakta

Patrik Syrén, kommunikationsdirektör, Knowit AB, 08 700 66 00 eller 0730 74 66 30
eller
Peter Lindstedt, vd Knowit Secure AB, 0721 91 16 42
eller
Maria Mörk, säkerhetskonsult, Knowit Secure AB, 0730 78 51 81

Högupplöst bild på Maria finns nedan:

Maria Mörk, Secure kopiera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 19, 2016 by in Säkerhetsskydd, Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

  • Vi säger grattis till kollegan Robert Singh som har tagit CCSK - en certifiering inom molnsäkerhet. Bra jobbat! wp.me/p3vVlr-102 3 days ago

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: