Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Grattis Mats till CSSLP!

Mats Persson CSSLP (svartvit)

I februari i år tog Mats Persson certifieringen CSSLP (Certified Secure Software Lifecycle Professional). Stort grattis Mats!

Mats, vad innebär certifieringen?
Certifieringen handlar om säker utveckling och innebär alltså att jag har blivit certifierad inom just detta. Säkerheten glöms ofta bort under utvecklingsprocessen och vi på Knowit Secure vill såklart att säkerheten och de tjänster som vi erbjuder ska komma in tidigt i våra kunders projekt.

Kortfattat kan man säga att säkerhet ska finnas med från början till slut – det gäller att säkra tidigt. I alla faser av en utvecklingsprocess, under alltifrån kravställning till release, ska aktiviteter inom säkerhet och säker utveckling finnas med. CSSLP-certifieringen innebär att man som certifierad vet vilka aktiviteterna är och hur de ska genomföras. De krav som ställs för att erhålla certifieringen är relativt tuffa. I Sverige finns det under tio stycken som har certifierat sig inom CSSLP (den 1:a mars i år låg siffran på åtta stycken).

Varför är säker utveckling så pass aktuellt idag?
Säker utveckling är så pass aktuellt idag eftersom att det sker så otroligt många attacker mot system. Många lösenord hackas och sprids på grund av bristande säker utveckling. Det råder en form av hets bland företag om att släppa sina produkter så snabbt som möjligt till marknaden – det gäller att vara först, man får inte tänka för länge. Spenderas alltför mycket tid på framtagandet av en säker produkt finns det en risk att konkurrenterna hinner före. Här gäller det att hitta en balans.

Hur du får användning av certifieringen i vardagen?
Just nu arbetar jag just med applikationssäkerhet ute hos kund vilket jag tycker är väldigt roligt! Att kunna dra nytta av sina teoretiska kunskaper i praktiken är lärorikt. Det ger en bra grund så vi har mycket att erbjuda våra kunder. Certifieringen, oavsett om det är CSSLP eller CISSP, medför att personer som arbetar inom området får ett gemensamt språk där man använder samma terminologi, vilket underlättar.

Bra jobbat Mats och återigen – grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on juni 17, 2016 by in It- och informationssäkerhet, Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: