Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Freja – ny pentestare!

Freja Westerlund (färg)

Nu välkomnar vi ytterligare en säkerhetsstjärna till vårt bolag, nämligen Freja Westerlund! Freja är en driven, ödmjuk penetrationstestare och säkerhetsgranskare som redan har hunnit med en hel del under sin karriär. Hon har arbetat som volontär på datorfestivalen DreamHack under sju år, tagit en kandidatexamen inom data- och systemvetenskap, arbetat på Ericsson, Polismyndigheten och nu närmast NTT Security.

Berätta lite mer om dig själv, Freja?
– Jag har haft ett intresse för it så länge jag kan minnas, men att jag ville arbeta med just it-säkerhet var något som jag insåg under mina universitetsstudier. Det var som att få en aha-upplevelse – it-säkerhet är verkligen framtiden inom it-branschen. I takt med att branschen växer ökar antalet möjliga attackytor och säkerhet är en sådan avgörande del av it att det går inte att förbise det.

Varför valde du att börja just hos oss?
– I mitt arbete inom bland annat incidenthantering och säkerhetsövervakning har jag tidigare kommit i kontakt med kollegor från Knowit Secure. Genom dem fick jag ett riktigt bra intryck av företaget. Det finns en fin gemenskap här och ett bra drag, det tilltalar mig verkligen. Det är också väldigt roligt att arbeta med vårt kundsegment. Som it-säkerhetskonsult är det särskilt spännande att arbeta med kunder som prioriterar säkerhet väldigt högt, som exempelvis försäkringsbolag och myndigheter. Att få testa system med ett mer kritiskt behov av it-säkerhet gör arbetet mer intressant i och med att eventuella konsekvenser vid ett säkerhetsintrång kan vara både fler till antalet och väldigt allvarliga.

Vad gör du helst på fritiden?
– Fritidsintressen? Jag har inga intressen utöver jobbet! Skämt åsido, jag är intresserad av näringslära och träning. Jag tränar för att koppla av och tycker framför allt om att utöva yoga, gymma, löpa och även bouldering. Bouldering är en typ av klättring, fast mer explosivt och utan rep.

Ja, det råder inga tvivel om att Freja kommer att bidra med ytterligare styrka till vårt team. Stort välkommen Freja, hoppas att du kommer trivas hos oss!

Vill du också börja på Knowit Secure? Klicka här för att se våra lediga tjänster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on augusti 19, 2016 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: