Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Christer Leuhusen!

I början av oktober började Christer Leuhusen hos oss på Knowit Secure. Han har certifieringarna CISSP, OSCP samt eCPPT och kommer bland annat att arbeta med penetrationstester, säker systemutveckling och applikationsutveckling. Christer kommer närmast från en roll inom systemutveckling, något som han har arbetat med under de senaste nio åren.

Redan 1996 började Christer arbeta med internet och både ledde arbetet med samt utvecklade några av de första sidorna som fanns på internet, däribland GB Glace, Sun Microsystems och Bukowskis. Efter sina studier inom data och elektronik på KTH har han även arbetat på ett företag med fokus på nätverksutrustning där han ansvarade för att ta fram guider och manualer som behandlade hur kunder exempelvis kunde säkra sitt trådlösa nät från inkräktare.

Christer, hur kommer det sig att du har valt att arbeta med it- och informationssäkerhet?
– Jag är och har alltid varit väldigt nyfiken av mig och vill veta HUR saker fungerar, inte bara ATT de fungerar. När jag var runt 12 år införskaffade mina föräldrar en dator som jag snabbt började sysselsätta mig med. Det här var mitten av 80-talet så datorer i hemmet var inte lika vanligt som idag. För att förstå hur datorn fungerade började jag lära mig programmering och skriva egna program. Jag undersökte även hur man kunde genomföra ändringar i befintliga program för att se hur deras funktionalitet eller beteende kunde förändras.

Han fortsätter:

– I det avseendet är arbete med säkerhet och exempelvis penetrationstester likartat eftersom det handlar om att försöka förstå hur till exempel applikationer eller nätverk är uppbyggda. Fokus ligger på att undersöka om det finns möjligheter att kringgå regler och spärrar i syfte att förändra det tilltänkta beteendet hos exempelvis en specifik applikation, detta för att komma åt information som ska vara oåtkomlig. Att arbeta med it- och informationssäkerhet passar mig alltså väldigt bra.

Varför valde du att börja just hos oss?
– Jag har kommit i kontakt med Knowit tidigare under min karriär och utöver att känna till företagets goda rykte hade jag själv fått en väldigt positiv bild. Sedan jag började här har den bilden verkligen visat sig stämma och även förstärkts – alla är trevliga, väldigt kompetenta och inkluderande. Ytterligare något som tilltalade mig är att det är en stor variation på uppdragen och att arbetsuppgifterna varierar mycket.

Kul att ha dig ombord Christer och välkommen!


Vi är alltid på jakt efter nya medarbetare som är bra på it- och informationssäkerhet. Just nu har vi flera annonser ute här. Även om du inte skulle hitta någon annons som känns helt rätt får du gärna höra av dig med en spontanansökan. Maila den till oss på secure@knowit.se.

One comment on “Välkommen Christer Leuhusen!

  1. Pingback: Uppkopplade saker brister i säkerheten | Knowit Secures Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on oktober 26, 2016 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: