Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Linus Karlsson!

Linus Karlsson (3).pngYtterligare en kollega har under hösten börjat på Knowit Secure, nämligen Linus Karlsson. Linus arbetar på vårt kontor i Linköping och har erfarenhet inom systemutveckling, arkitektur och säkerhet. Hans huvudinriktning och passion är IAM, identitets- och behörighetshantering. Närmast kommer han från Cybercom där han bland annat har arbetat med det nya svenska e-legitimationssystemet, ”Federationstjänster för svensk e-legitimation” på uppdrag av E-legitimationsnämnden.

– Linus, din huvudinriktning är ju IAM. Hur ser du på det området och dess betydelse?
IAM för mig är att säkerställa att rätt person får tillgång till rätt material vid rätt tidpunkt, vilket blir viktigare och viktigare ju fler tjänster som digitaliseras. Det är ett väldigt intressant område att arbeta inom eftersom varje kund och miljö har olika krav. Exempelvis kan samma användare tilldelas olika rättigheter beroende på om användaren loggar in med användarnamn och lösenord eller genom att använda sig av BankID. Området är även så pass brett att det alltid finns något nytt att lära sig och det gillar jag, jag tycker om att utvecklas.

– Vill du berätta lite om din bakgrund?
Jag har tidigare studerat på Linköpings universitet där jag gick ett kandidatprogram inom Innovativ programmering. Efter det började jag arbeta på Cybercom där jag var en del av ett team som ansvarade för utveckling och support för en egenutvecklad produkt inom IAM. Vi arbetade även i diverse projekt mot olika myndigheter och exempelvis med mjukvara för elektroniska underskrifter. Efter tre år kände jag att det var dags för nya utmaningar och nu är jag en del av Secure.

– Varför valde du att börja arbeta just här?
Jag och Mikael Hermansson, som också arbetar på kontoret här i Linköping, är gamla kollegor och vänner. Han började här i början av 2016. Under tiden på mitt förra arbete kom jag också i kontakt med flera trevliga och väldigt kunniga konsulter från Knowit Secure så det var ett enkelt val att börja här!

Känner du, precis som Linus, att du ständigt vill utvecklas? Just nu har vi flera jobbannonser ute här och kanske är det just dig vi söker. Vi är alltid på jakt efter nya medarbetare som är bra på it- och informationssäkerhet. Även om du inte skulle hitta någon annons som känns helt rätt får du gärna höra av dig med en spontanansökan. Maila den till oss på secure@knowit.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on december 6, 2016 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: