Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Säkerhetsexperter en akut bristvara – nu omskolar vi utvecklare till cyberhjältar

Vår egen Åsa Schwarz har intervjuats av tidningen Computer Sweden gällande den akuta brist på säkerhetsexperter som nu råder. Tidigare har vi lyft fram denna problematik i inlägget ”Akut kompetensbrist väntar säkerhetsbranschen”.

I dagens artikel i Computer Sweden betonar Åsa att ekvationen med motviljan mot att anställa oerfaren personal och bristen på säkerhetskompetens inte går ihop.

– Jag tror att det är få företag som vill investera i att ta in helt ny personal, det är enklare att rekrytera någon som har erfarenhet, menar Åsa.

Att anställa erfarna säkerhetsexperter är en strategi som har fungerat bra tidigare, men med en ökad efterfrågan på säkerhetstjänster håller den inte längre.

– Visst skulle vi kunna tycka att det är strålande att verka på en marknad där efterfrågan är större än utbudet, men det gör vi inte. Vi är genuint oroliga för utvecklingen och hur det här kan påverka vårt samhälle i längden.

För att råda bot på bristen på säkerhetsexperter har vi på Knowit Secure valt att genomföra en satsning för att utbilda personer som inte har erfarenhet av it- och informationssäkerhet. Tanken är att utbilda systemutvecklare med 1-5 års yrkeserfarenhet. Vi uppmanar partners och konkurrenter att göra detsamma. Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on december 28, 2016 by in CyberSecurity Academy, It- och informationssäkerhet, Knowit Secure i media.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: