Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Robert Singh!

Foto: Mia Mörk

I måndags började nya kollegan Robert Singh hos oss som bland annat har erfarenhet av säkerhet i molntjänster, utvärderingar av organisationers säkerhetsmognad och andra typer av säkerhetsgranskningar. Robert kommer närmast från Hewlett Packard Enterprise (HPE) där han under de senaste 3,5 åren arbetat som projektledare och som konsult avseende Governance, Risk och Compliance (GRC).

Hos oss på Knowit Secure kommer Robert främst att arbeta med informationssäkerhet inom exempelvis riskhantering och compliance samt GDPR, den nya dataskyddsförordningen. Första uppdraget har redan dragit igång och där har han antagit rollen som projektledare och rådgivare i ett IAM-projekt.

Välkommen Robert, hur känns det?
Det känns jättekul och väldigt spännande! Det ska bli kul och intressant att arbeta mer lokalt, på svenska och i fysisk form, från att har varit van vid ett internationellt klimat och engelska. På HPE är virtuella team inget ovanligt och då träffas man inte särskilt mycket i verkligheten så det kommer minst sagt bli annorlunda. Då jag är en social person ser jag fram emot det.

Att börja här känns som att komma hem, det råder en helt fantastisk teamkänsla och jag känner mig verkligen välkommen. Utifrån det som jag hittills har sett finns det en mentalitet och ett sätt att vara på som är snarlikt för alla som arbetar här. Jag passar in i det. Jag utvärderar mig själv hela tiden och vill ständigt utvecklas. Man blir aldrig bäst om man inte jämför sig med de bästa! 

Vill du berätta lite mer om dig själv och din bakgrund?
Jag är kanske en av få som stoltserar med begreppet ”nörd”. För mig är det bara ett annat ord för ”passionerad människa” och för att nämna några av mina intressen kan jag stolt säga att jag är en nörd inom it- och informationssäkerhet, datorer, musikproduktion, träning och golf. Jag sysslar inte med något om jag inte är en nörd inom det.

Jag påbörjade min akademiska karriär på entreprenörskapsprogrammet vid Södertörns högskola där jag studerade företagsekonomi med inriktning mot ledarskap. Efter att jag hade slutfört min ekonomiutbildning valde jag att byta inriktning och ta en master inom systemvetenskap vid Stockholms universitet. Jag har nämligen alltid haft ett teknikintresse och tidigare meckat med både datorer och mopeder. Under utbildningen fick jag ett allt större ett intresse för it- och informationssäkerhet, framför allt tack vare en lärare vid namn Alan Davidson. Under utbildningen blandades teori med praktik på ett bra sätt och vi fick exempelvis utföra labbar där vi bland annat sniffade nätverkstrafik, jämförde klartextprotokoll med krypterat samt tog kontroll över en annan dator i ett nätverk genom en riktad attack. Som avslutande examensarbete skrev jag min masteruppsats inom Bring Your Own Device och Mobile Device Management, med fokus på personlig integritet ur en slutanvändarens perspektiv.

Efter utbildningen började jag på ett graduateprogram på HPE där jag arbetade i rollen som projektledare. I takt med ett fortsatt ökat intresse för it-säkerhet ville jag specialisera mig inom säkerhet och arbeta mer som en ämnesexpert, hjälpa till med utredningar och genomföra säkerhetsgranskningar. Då bytte jag till avdelningen för Security and Strategy Risk Management där jag i praktiken arbetade som GRC-konsult och genomförde alltifrån bedömningar av kunders it-mognad ur ett säkerhetsperspektiv till stöd vid olika tekniska tester, molnsäkerhet och compliance. Jag har under tiden på HPE stött på många olika situationer och tekniska miljöer och jag har hela tiden utmanat mina kunskaper inom säkerhet och anpassat mig efter olika kontexter. Det har varit väldigt lärorikt.

Kul att höra Robert och vi hoppas att du kommer trivas samt fortsätta utmana och utveckla dina kunskaper hos oss!


Vi är alltid på jakt efter nya medarbetare som är bra på it- och informationssäkerhet. Just nu har vi flera annonser ute här. Även om du inte skulle hitta någon annons som känns helt rätt får du gärna höra av dig med en spontanansökan. Maila den till oss på secure@knowit.se.

One comment on “Välkommen Robert Singh!

  1. Pingback: Robert Singh styrelseledamot för CSA i Sverige | Knowit Secures Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on januari 20, 2017 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: