Knowit Secures Blogg

Spetskonsulten med det stora hjärtat

Välkommen Thomas Edoff!

thomas-edoffDen första februari började Thomas Edoff hos oss och vi är glada att välkomna honom till Knowit. Hans fokus kommer att ligga på GDPR, compliance samt informationssäkerhet. Han har en teknisk bakgrund och läser just nu till it-säkerhetsarkitekt.

Thomas kommer närmast från Telia Company där han har arbetat sedan 2010. De senaste tre åren har han arbetat som it-arkitekt med ansvar att kravställa på verksamhetens projekt, ta fram riktlinjer till utvecklare, hantera säkerhetsärenden samt säkerställa tillämpandet av god säkerhetspraxis. Under sitt yrkesliv har han bland annat arbetat med behörighetshantering, systemkonfiguration, applikationsintegrering, agila processer, integritetsfrågor och GDPR.

Thomas, varmt välkommen! Berätta gärna lite mer om din bakgrund!
Jag inledde min karriär inom it-branschen år 2008 då jag började arbeta som it-konsult via ett bemanningsföretag. Jag ansvarade för installation, drift och underhåll av servrar, datorer och nätverk ute hos kund. Två år senare började jag på Telia Company där jag har arbetat inom fem olika roller uppdelat på områdena premiumsupport, det vill säga support som ligger utanför befintliga kundavtal, och digitala kanaler. Jag har innehaft rollerna supporttekniker, molnstrateg, koordinator, verktygsansvarig och nu senast it-arkitekt.

Mitt intresse för it har funnits så länge jag kan minnas, men tidigare har jag valt att separera hobby och arbete. Som ett resultat av det resonemanget har jag bland annat studerat till lärare inom informations- och kommunikationsteknologi samt engelska. Sedan 2008 har jag däremot haft förmånen att arbeta med mitt största intresse på heltid och det känns väldigt roligt.

På senare tid har intresset för it- och informationssäkerhet ökat och jag har känt mig redo att flytta säkerhet från periferin till att ha som huvudinriktning. Utöver mitt arbete läser jag just nu till it-säkerhetsarkitekt på YH. Att ständigt utvecklas samt följa hur marknaden rör sig och var det dyker upp säkerhetsbrister och förbättringspotential är viktigt för mig.

Varför just it- och informationssäkerhet?
Genom hobbyprojekt som jag tidigare har bedrivit vid sidan av arbete och studier har jag fått kunskap för praxis och ett ökat intresse för it- och informationssäkerhet. Jag är självlärd, men min kompetens har jag även valt att bekräfta genom certifieringar och uppdrag.

I och med min nyfikenhet och vilja att uppnå en full förståelse för tekniken bakom det man som användare ser har jag tidigare under min karriär gjort djupdykningar i bland annat virusfiler, sårbarheter i webbapplikationer och nätverk. I förlängningen ledde det till ett bättre kunskapsutbyte med de kollegor som arbetade med incidenthantering.

Vad kommer du att arbeta med hos oss?
I och med att jag tidigare har arbetat med integritetsfrågor och sett till min pågående utbildning blir det, i alla fall till en början, fokus på GDPR, compliance samt informationssäkerhet. Just nu arbetar jag med en ISO 27000-certifiering hos kund. Jag är passionerad kring tekniken så kanske att jag rör mig mer mot it-säkerhet i framtiden. Vi är mitt i vår stora satsning på säkerhet i Göteborg och det känns jättekul att vara med från starten!

Härligt att höra Thomas – varmt välkommen!


Vi är alltid på jakt efter nya medarbetare som är bra på it- och informationssäkerhet. Just nu har vi flera annonser ute här. Även om du inte skulle hitta någon annons som känns helt rätt får du gärna höra av dig med en spontanansökan. Maila den till oss på secure@knowit.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on februari 15, 2017 by in Våra medarbetare.

Blogginlägg

Följ oss på Twitter

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Skriv din mailadress här så får du alla nya blogginlägg postade till dig.

%d bloggare gillar detta: