Smart använda korslaminerat trä för att bygga med

Du som ska bygga hus, fundera på om inte korslaminerat trä kan vara rätt för dig. När man talar om korslaminerat trä så kallas det även för KL-träd. Wiléns Trähus är ett företag som sysslar med att bygga framtidens trähus. De bygger hus med detta trä. KL-trä är massiva träskivor av hyvlad granvirke. Dessa har man sedan limmat samman med vartannat skikt korslagt.  Detta gör att det blir mycket tåligt att använda.

Bygg med trä som är korslaminerat

Att det heter korslaminerat trä beror just på att man satt samman dem på detta sätt. Detta har man gjort för att få fram ett byggelement som ska tåla det mesta. Det är tvärstyvt samt att det även har en låg vikt. Utöver det så innebär det även att de går snabbt att montera samman. Skivorna i sig tål även fukt på ett bra sätt och det gör att inomhusklimatet blir jämnare. Wiléns använder sig av naturliga material genom hela konstruktionen. Det innebär att de använder sig av trä, träfiber och cellulosaisolering.

Smart bygga med naturliga material

Om du väljer att låta Wiléns hjälpa dig med ditt bygge, så bidrar du även till ett mer hållbart samhälle. Sedan innebär det även att du får ett grymt bra hus. Är det så att du skulle vilja ha hjälp även efter huset är klart, med inredning, så samarbetar detta företag med Wiléns inredningsbyrå. Det gör att du då kan få ett hus klart att använda, med inredning och allt!